Η εταιρεία «Μπαράτσας καύσιμα» είναι από τις παλαιότερες εταιρείες καυσίμων στην περιοχή των Ιωαννίνων

Ιστορικό

Η εταιρεία «Μπαράτσας καύσιμα» είναι από τις παλαιότερες εταιρείες καυσίμων στην περιοχή των Ιωαννίνων. Το 1ο πρατήριο της οικογενειακής επιχείρησης άνοιξε το 1977 στα Καρδαμίτσια 300μ. μετά το Νοσοκομείο Χατζηκώστα, εξυπηρετώντας τα λιγοστά αυτοκίνητα της εποχής.  Ηταν της εταιρείας TEXACO που εν συνεχεία αγοράστηκε από την SHELL

Εκείνη την περίοδο οι άνθρωποι δεν είχαν φιλοδοξίες και μεγάλα όνειρα. Τα πράγματα ήταν ήρεμα και οι κάτοικοι των Ιωαννίνων ζούσαν απλά. Όσα αυτοκίνητα περνούσαν από το νοσοκομείο Χατζηκώστα θυμούνται ένα βενζινάδικο που είχε ανοίξει τις πόρτες του, μια μικρή οικογένεια . Η κυρά Μάτω με τους μεζέδες της πρόσφερε φαγητό και μια μεριά για ανάπαυση και ο μπαρμπα-Αλέξης με το γνήσιο τσίπουρο μας αναζωογονούσε από την βαβούρα ης καθημερινότητας.

Ο ανεφοδιασμός καυσίμων εκείνη την περίοδο δεν ήταν επάγγελμα αλλά μια ακόμα ασχολία που απλά μεγάλωνε την μεσημεριανή μας κατσαρόλα και μας οδηγούσε μακριά από την ρουτίνα της καθημερινότητας. Καθώς περνούσε ο καιρός, οι απαιτήσεις της δουλειάς μεγάλωναν και οι δρόμοι ολοένα και πλήθαιναν τα αμάξια και τα φορτηγά πλήθαιναν με αποτέλεσμα ο όγκος της δουλειάς να μας είχε δείξει το επόμενο βήμα.

Έτσι το πρατήριο αυτό ανακαινίστηκε αρκετές φορές, προστέθηκε πλυντήριο αυτοκινήτων και εξακολουθεί να λειτουργεί ακόμη και σήμερα.Το 1998 προστέθηκε το δεύτερο πρατήριο στην περιοχή της Λιμνοπούλας, ένας σημαντικός κόμβος της εποχής στην παλιά έξοδο της πόλης προς Θεσσαλονίκη. Εξακολουθεί να λειτουργεί και το συναντά κανείς οδηγώντας προς Πέραμα (σπήλαιο), Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια.Από τότε, πολλοί καινούριοι δρόμοι άνοιξαν, όπως η Βλαχόστρατα, η Περιφερειακή Οδός, η Εγνατία κ.λπ.

Οι μετακινήσεις των ανθρώπων αλλάζουν, όλοι αναζητούν πιο σύντομες διαδρομές για τον προορισμό τους.Έτσι ακολουθούν πρατήρια σε εξίσου κομβικά σημεία, όπως στην είσοδο του χωριού της Μπάφρας, στη Βλαχόστρατα, στην Ανατολή, στον Κατσικά, στο Κουτσελιό,στην Περιφερειακή οδό Ιωαννίνων και τελευταίο το πρατήριο ΕΛΙΝ στην έξοδο της Εγνατίας οδού προς Ιωάννινα.

Η κολώνα της επιχείρησης τα πρώτα δύσκολα χρόνια,1975-1995

Και ξαφνικά η Texaco έγινε Shell. Μία προγευση των αλλαγών που επρόκειτο να έρθουν.

Επικοινωνία

Μπορείτε να μας στείλετε ένα email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας, το συντομότερο δυνατόν.

Δεν είναι αναγνώσιμο; Αλλαγή κειμένου. captcha txt