ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΣΤΟ ΟΧΗΜΑ ΣΑΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ;

Ελεγχος 5 σημειων.

Όσο πλησιάζουμε προς το χειμώνα τόσο περισσότερο αυξάνεται η ανάγκη για τη συντήρηση του οχήματος αφού οι χαμηλές θερμοκρασίες και η βροχή επηρεάζουν την συμπεριφορά του στο δρόμο και κατά συνέπεια την ασφάλεια μας.

Τα σημαντικά σημεία που πρέπει να προσέξουμε είναι:

Τα ελαστικά πρέπει να έχουν καλή πρόσφυση. Kάθε δύο έως τρία χρόνια αλλάζουμε ελαστικά ανεξαρτήτως χρήσης, δεδομένου ότι με τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, ξεραίνεται το πέλμα του ελαστικού με αποτέλεσμα να μειώνεται η πρόσφυση.

Δοκιμάζουμε τους υαλοκαθαριστήρες. Eάν δεν καθαρίζουν και αφήνουν ίχνη νερού στο παρμπρίζ χρειάζονται άμεσα αντικατάσταση. Επίσης συμπληρώνουμε το δοχείο τους με ειδικό υγρό, το οποίο πρέπει να είναι καλής ποιότητας και να αντέχει σε βαθμούς κάτω του μηδενός .

Ελέγχουμε τη στάθμη λαδιού και τη στάθμη υγρών του ψυγείου.

Ελέγχουμε τα τακάκια, εάν δεν γνωρίζουμε, απευθυνόμαστε στο συνεργείο μας

Ανανεώνουμε τη βαλβολίνη, όταν χρειάζεται, για τη σωστή συντήρηση και λειτουργία του κιβωτίου ταχυτήτων, έτσι ώστε να μπορεί να αντέξει ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Σε συνθήκες παγετού καλό είναι να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις ή οδηγούμε πολύ προσεκτικά και ήπια.

Τα ειδικά ελαστικά  χειμώνα, κατάλληλα για χιόνι και πάγο, είναι απαραίτητα για την περιοχή μας η οποία έχει συχνά ακραίες καιρικές συνθήκες.

Όταν κάποιος ταξιδεύει πρέπει να έχει αλυσίδες ή κουβέρτες ελαστικών.

Απαραίτητος είναι ο έλεγχος της κατάστασης των αμορτισέρ στο ειδικό αμορτισερόμετρο.

Δεν πρέπει να παραβλέπουμε την ηλικία της μπαταρίας, όλες οι μπαταρίες έχουν κάποιο όριο. Έτσι, όταν επισκεπτόμαστε το συνεργείο πρέπει να πραγματοποιείται έλεγχος στην τάση της και αν βρίσκεται στο όριο της ζωής της πρέπει να την αντικαταστήσουμε.

Και μην ξεχνάτε, όταν προμηθεύεστε καύσιμα από τα πρατήρια Μπαράτσα ζητήστε τον δωρεάν έλεγχο 5 σημείων για το όχημα σας, είναι χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε άμεσα.

Επικοινωνία

Μπορείτε να μας στείλετε ένα email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας, το συντομότερο δυνατόν.

Δεν είναι αναγνώσιμο; Αλλαγή κειμένου. captcha txt