ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Σαγιάδα.

Είναι γνωστό ότι η Ήπειρος είναι μοναδικός προορισμός για όλα τα γούστα, προσφέρεται για δραστηριότητες που ανεβάζουν την αδρεναλίνη σε μεγάλο υψόμετρο αλλά και χαλάρωση στις ειδυλλιακές παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά και φόντο κατάφυτο, που σας περιμένει όλο το χρόνο στην καρδιά της Δυτικής Ελλάδας.

Αυτό όμως που κάποιοι δεν γνωρίζουν είναι η Σαγιάδα, το γραφικό και ήσυχο ψαροχώρι, κρυμμένος παράδεισος δίπλα στις εκβολές του ποταμού Καλαμά.

Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την πόλη της Κέρκυρας, δημιουργήθηκε μετά το 1943, όταν οι Γερμανοί πυρπόλησαν την άλλοτε σημαντική για τη γεωγραφική της θέση, κωμόπολη Παλαιά Σαγιάδα και οι κάτοικοι της, αναγκάστηκαν να κατέβουν κοντά στο λιμανάκι της περιοχής, το Σκάλωμα.

Δίπλα από το λιμανάκι, στο Σκάλωμα, η λωρίδα της στεριάς δημιουργεί μια μικρή λιμνοθάλασσα, όπου πριν λίγα χρόνια οι κάτοικοι της περιοχής ανακάλυψαν τις ιαματικές ιδιότητες της.

Ο οικισμός της Παλιάς Σαγιάδας, σήμερα έχει να δείξει στον επισκέπτη, αξιόλογα δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και μία πανοραμική θέα στο Ιόνιο. Ο επισκέπτης θα περπατήσει σε λιθόστρωτα καλντερίμια, σε αλώνια, θα θαυμάσει παλιές εκκλησίες και οικήματα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Οι δυο γνωστές παραλίες της Σαγιάδας είναι το Κεραμίδι και το Στροβίλι. Το Κεραμίδι είναι μια μικρή οργανωμένη παραλία με δένδρα, βότσαλο, ψιλή άμμο και κρυσταλλένια νερά. Η παραλία Στροβίλι, βρίσκεται στα πόδια του ομώνυμου λόφου, που μπαίνει στην θάλασσα και στην κορυφή του βρίσκονται απομεινάρια μεσαιωνικού κάστρου.

Η γαλήνιο τοπίο, το ηλιοβασίλεμα του Ιονίου και το μικρό λιμανάκι, το Σκάλωμα με τα πολύχρωμα καΐκια, αποτελούν απόλυτο καταφύγιο για ημερήσια εγγυημένη απόδραση ιδιαίτερα τώρα το Σεπτέμβριο.

 

Επικοινωνία

Μπορείτε να μας στείλετε ένα email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας, το συντομότερο δυνατόν.

Δεν είναι αναγνώσιμο; Αλλαγή κειμένου. captcha txt